Putte Köhler och Challe Berglund om konflikten mellan Boork och Eliasson.
Putte Köhler och Challe Berglund om konflikten mellan Boork och Eliasson. Foto: TT Kollage: SR

Hockeyförbundet kommer inte medla mellan Boork och Eliasson

Hockeyförbundets Putte Köhler: ”Vi från förbundet kan inte lägga oss i”
1:03 min

Radiosportens hockeyexpert Challe Berglund vill se petade backstjärnan Emma Eliasson i ishockey-VM och föreslår att hockeyförbundet ska gå in och medla mellan förbundskapten Leif Boork och Luleå-backen. Men förbundet har inga såna planer.

Ni känner till historien. Sveriges bästa back, Luleås Emma Eliasson, petades under uppmärksammade former tidigare i höstas och som skäl gavs bland annat att Eliasson inte haft möjlighet att delta i alla landslagsläger.

Ishockey-VM i USA närmar sig (Sverige spelar sin första match 31 mars) och 27-åriga Eliasson är fortfarande utanför landslaget.

– Vi står i varsitt hörn och verkar inte komma någonstans, sa Emma Eliasson i Radiosportens hockeypodd Istid på onsdagen.

Relationen med Boork har varit rejält frostig under sommaren och hösten.

– Självklart var det frostigt de gånger vi träffades. Jag hälsade på honom förra helgen. Vi har tagit oss en bit på vägen. Förut hälsade vi inte, men nu har vi börjat säga hej.

Radiosportens hockeyexpert Challe Berglund vill se Eliasson i VM och föreslog i onsdagens Sportextra att svenska ishockeyförbundet ska gå in och medla, för att få Boork och Eliasson att lösa konflikten.

– Det verkar stelt där, mellan förbundskapten Boork och Emma Eliasson. Jag tror att de behöver hjälp att medla och då är det väl bra om någon från förbundshåll hjälper till där, säger Challe Berglund.

Men på hockeyförbundet har man inte lagt sig i och det finns heller inga planer på att medla i konflikten mellan Boork och Eliasson.

– Det har vi inte gjort och det har vi inga planer på att göra heller, säger landslagschef Putte Köhler och tillägger:

– Det är ju Leif Boork som är ansvarig för Damkronorna och vi har fullt förtroende för det arbete han gör. Vi från förbundet kan inte lägga oss i det arbete som han gör.

Relaterat

Mer om Hockeylag: Luleå/MSSK

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".