Luleå Basket coach Jens Tillman.
Luleå Basket coach Jens Tillman. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder AB

Jens Tillmans stämning kvar i tingsrätten

Lars-Olov Söderström, Luleå basket: Tillman har inte tagit kontakt
1:04 min

Luleå baskets sparkade guldtränare Jens Tillman har ännu inte dragit tillbaka sin stämning av klubben, som alltså gjordes för att klubben avskedade honom.

Detta trots beskedet för snart två veckor sedan att han skulle göra det.

Jens Tillmans advokat Magnus Söderlind säger att han inte vill ge några kommentarer om stämningen och det faktum att den inte har dragits tillbaka.

Enligt Luleå baskets ordförande Lars-Olov Söderström har vare sig Jens Tillman eller advokaten tagit kontakt med klubben efter att den sparkade tränaren sagt att stämningen skulle dras tillbaka.

– Men vi utgår från att han fullföljer vad han sagt. Tills dess är det här fortfarande ett pågående ärende i tingsrätten, och antingen återkallar han stämningen eller så ses vi i tingsrätten, säger Söderström.

Jens Tillman sparkades av klubben i somras på grund av drogmissbruk.

Tillman stämde klubben och krävde att få tillbaka jobbet, men meddelade den 28 november att han skulle dra tillbaka stämningen eftersom "Det är för mycket ont i magen och huvudvärk av det här".

Men stämningen ligger fortfarande kvar i Luleå tingsrätt, och där inväntas nu ett yttrande från Jens Tillmans advokat om Luleå baskets synpunkter.

Senast den 16 december ska yttrandet ha kommit in till tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".