Helen Wiklund Wårell, fritidschef Luleå Kommun.
Helen Wiklund Wårell, fritidschef Luleå Kommun. Foto: Beatrice Karlsson/Sveriges Radio

Neddragningen kring Råneå badhus inte skriven i sten

Helén Wiklund-Wårell, fritidschef: Vi är öpppna för alla möjliga tänkbara förslag, men nån form av förändring måste göras
1:30 min

Fritidsförvaltningen är öppen för diskussion kring Råneå badhus, säger fritidschefen Helén Wiklund-Wårell, efter att förvaltningens neddragningsförslag fått många reaktioner.

Enligt ett förslag från fritidsförvaltningen inom Luleå Kommun kan alltså öppettiderna på badhuset i Råneå bantas rejält från årsskiftet från dagens 34 timmar till 17,5 timmar per vecka. Bakgrunden är att för få besöker badhuset.

– Vi har statistik som visar att det i snitt är 9-10 besök per dag och det tycker vi är för få för att ha öppet som i dag, förklarar Helén Wiklund-Wårell, fritidschef i Luleå Kommun.

Fritidschefen säger också att det är svårt att rekrytera badmästare.

– Arbetsvillkoren och de låga besöksiffrorna spelar in, menar Wiklund-Wårell.

Men hon är inte främmande för att tänka om.

– Det här är ett arbetsmaterial och vi är öpppna för alla möjliga tänkbara förslag, men nån form av förändring måste göras, säger Helén Wiklund-Wårell, fritidschef i Luleå Kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".