Karlavagnens nye programledare Pekka Kenttälä.
Karlavagnens nye programledare Pekka Kenttälä. Foto: Magnus Stenberg/Luleåfotograferna.

Karlavagnen flyttar norrut

Programledare Pekka Kenttälä: Idén kom från Finnmix
3:01 min

Måndagar sänds Karlavagnen från Luleå med Pekka Kenttälä som tar sig an spännande berättelser ur lyssnarnas liv – på svenska, finska och meänkieli.

– Det är spännande att få blanda språken på detta sätt i Karlavagnen. Över en halv miljon svenskar har finska eller tornedalsfinska rötter. Lägg till deras anhöriga så är det en betydande del av radiolyssnarna som är direkt berörda, säger programledaren Pekka Kenttälä.

Men Karlavagnen är förstås till för alla – precis som vanligt. Diskussionerna sammanfattas förstås så att alla garanterat hänger med.

 – Jag född i Finland men har bott i Sverige i hela mitt liv. Jag är svensk, finsk och sverigefinsk huller om buller. Min identitet förändras hela tiden tack vare de människor, händelser och upplevelser som jag går igenom i livet. För mig är det sann integration i vardagen! berättar Pekka Kenttälä.

Alla är välkomna att lyssna på och delta i Karlavagnen med Pekka. Redaktionen i Luleå ser fram emot en spännande mix av människor med vitt skilda livsöden i bagaget.

Pekka Kenttälä – programledare

Född: 1963
Från: Rovaniemi i norra Finland
Bor: I Luleå med fru och två barn
Bakgrund: Jobbat med både radio och TV som reporter, redaktör och producent
Övrigt: Gillar jazzfusion, sauna och torkat renkött

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".