Patrik Öhlund har spelat in en låt med alla element en jullåt kan tänkas innehålla.
Patrik Öhlund har spelat in en låt med alla element en jullåt kan tänkas innehålla. Foto: Madelene Hamberg
Veckans färsking vecka 51 2016

Årets lokala jullåt levereras av Patrik Öhlund

Platsen som årets sista låt och den lokala jullåten i Veckans färsking i P4 Norrbotten är populär varje år. Detta år är det artisten och låtskrivaren Patrik Öhlund som knep platsen med låten Välkommen hem.

Se och hör Patrik Öhlund live på Ebeneser i Luleå när P4 Norrbotten sänder rimstuga 23/12 kl 15.00-16.45.

Välkommen hem är en välskriven låt med alla element som en jullåt kan tänkas innehålla. Ett inkluderande tema om tända ljus, värme en tanke till dem som inte är här, och en refräng med låtens titel i fokus.

Musiken byggs skickligt upp från sång och piano till en pampig produktion med körer till ett åter avskalat slut. Låtskrivarna Patrik Öhlund, Rickard Tjernlund och Madelene Hamberg har helt klart gjort sin hemläxa i hur den ultimata jullåten ska skrivas och ramas in.

Både Patrik Öhlund och Madelene Hamberg är två namn som florerat hos oss tidigare, nu senast som låtskrivare till Veckans färsking med Eva Rödge samt Annica Gaudet under året och som gäst i programmet Musikscen Norrbotten under 2015.

Med denna låt tackar Veckans Färsking för detta år, önskar en god jul och ett gott nytt år. Vi ses i början på 2017 igen!

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".