Julklappar.
1 av 2
Julklappar. Foto: Maja Suslin / TT
Jytte Rüdiger, kulturchef och landsbygdsutvecklare vid Haparanda kommun. Foto: Ann-Christine Wallner-Hoppe/Sveriges Radio
2 av 2
Jytte Rüdiger, kulturchef och landsbygdsutvecklare vid Haparanda kommun. Foto: Ann-Christine Wallner-Hoppe/Sveriges Radio

Generös julklapp till asylsökande barn i Haparanda

Kulturchef Jytte Rüdiger: Man blir glad
1:59 min

En solskenshistoria i juletid. Så kan man beskriva händelseförvecklingarna efter en uppmaning på sociala medier om att skänka julklappar till de nyanlända barnen som bor på Cape East i Haparanda.

"På Cape East har vi 48 barn som snart kommer fira jul. Kan ni hjälpa till med julklappar till dem?"

– De ska ju fira sin första jul i Sverige och det är barn från 1 till 17 år. Så vi postade en förfrågan om att skänka julklappar och gensvaret har varit fantastiskt, säger Jytte Rüdiger.

En av de som hörsammade uppmaningen var Karin Hedström från Luleå.

– Jag kände att det vore kul om jag kunde få glädja några barn till jul. Själv har jag ju ledsnat på det här med julklappar. Så jag gick till min vän som tillverkar barnmössor och tiggde lite. Till de äldre barnen gick jag helt enkelt och handlade julklappar som jag slog in och satte ålder på. Det kostar inte mycket och det känns kanon, säger Karin Hedström.

Mer om Haparanda

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".