Wibax-Strängnäs.
Piteålaget Wibax Patriots får använda juluppehållet till att hitta tillbaka till det spel som gav en kvalplats till SSL förra säsongen. Foto: Niclas Åkerström/Sveriges Radio.

Bottennapp för Wibax i årets sista match

Emil Johansson: Det känns skit
3:56 min

Det blev ingen tidig julklapp för Piteålaget Wibax Patriots i 2016 års sista match hemma mot Strängnäs. 2-7-förlusten var lagets största på hemmaplan sedan februari 2014.

På onsdag är det årets mörkaste dag innan det vänder igen. I eftermiddags kunde man tro att den dagen inföll redan i dag, åtminstone med Wibax-ögon sett.

Laget som inför den här omgången låg på en tredjeplats och slåss om en kvalplats till SSL avslutade kalenderåret med ett riktigt bottennapp när man förlorade på hemmaplan mot Strängnäs med 2-7.

– Vi låter motståndarna styra matchen på vår hemmaplan vilket jag tycker är under all kritik. Jag är väldigt besviken och det känns skit att lämna den här delen av säsongen med en sådan förlust, säger Emil Johansson.

Det var egentligen bara jämnt i tio minuter, sedan tog bortalaget över totalt. Strängnäs 2-0-ledning efter den första perioden var i underkant och hade varit större om det inte vore för en storspelande John Stiglund.

– Egentligen tycker jag vi gör en bra start. Sen efter minut tio spelar Wibax en innebandy som jag inte känner igen för fem öre. Vi spelar dåligt rakt igenom, säger Johansson.

Ledningen utökades till 3-0 halvvägs in i matchen och det dröjde ända till 18.04 i den andra perioden innan Wibax fick hål på gästerna. Joel Wadstens mål i power play gav visst hopp för hemmalaget som hann skapa tre farliga lägen innan sista periodvilan. 

Men det lilla hopp som tändes släcktes lika fort när hemmalaget slarvade i uppspelsfasen och gav Joakim Alfredsen fritt läge i slottet redan två minuter in i sista perioden. Efter det orkade aldrig Wibax resa sig igen och i stället rann siffrorna iväg till 2-7.

Hemmalagets andra mål gjordes av hemvändaren Emil Johansson, vilket var hans första sedan återkomsten i Piteå. Efter förlusten skickar han en hård passning till resten av laget.

– Vi var mer ödmjuka i fjol. Kanske fick vi en för bra start den här säsongen och trodde att vi kunde spela ut våra motståndare. Framgångsreceptet från förra säsongen var ju att slå ur underläge och nu gäller det att hitta tillbaka till den känslan.

Relaterat

Mer om Sporten P4 Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".