Drogpåverkade förare utan körkort

Under annandagskvällen och natten mot idag fick polisen omhänderta flera förare som körde utan giltigt körkort eller som var påverkade av droger eller alkohol.

Längs riksväg 97 klarade sig en förare utan skador när han körde av vägen, men enligt polisen verkade han påverkad och är nu misstänkt för drograttfylleri.

I Jokkmokk stoppade polisen en skoterförare som visade tydliga tecken på att vara påverkad. Mannen som är i 20-årsåldern, fick följa med polisen för provtagning och förhör.

På E10 ungefär en mil norr om Hakkas körde en bil av vägen strax efter kl 23.30-tiden igår kväll. Polisen som skickades till platsen kunde konstatera att föraren, en man i 50-årsåldern, var oskadd men saknade körkort. Han är nu misstänkt för grov olovlig körning.

Strax efter midnatt stoppade polisen en bil på Hertsövägen i Luleå. Föraren, en man i 45-årsåldern, uppvisade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör. Han saknade dessutom körkort och är nu misstänkt för rattfylleri under påverkan av narkotika och grov olovlig körning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".