Snöskoter
Ett antal stålvajrar har blivit uppsatta över skoterleder i Boden. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio

Starka reaktioner på stålvajrar i Boden

Mats Lindholm, ordförande Skatamarks skoterförening: Det är ju livsfarligt
1:10 min

Under gårdagen rapporterade P4 Norrbotten att någon satt upp ett flertal stålvajrar över skoter- och skidspår på två platsen i Boden.

Skatamarks skoterförenings ordförande Mats Lindholm ser allvarligt på de upphängda vajrarna. 

– Det här är ju ett ofog och ett vansinne. Alltså en skoteråkare som kommer och kör upp till 70 kilometer i timmen och sitter det då en tunn vajer i halshöjd, han skär ju halsen av sig. Det är ju livsfarligt alltså, sagen han. 

Bodenpolisen har fått två anmälningar om stålvajrar över skoterspår och skidspår. Dels i Buddbyn, dels i Södra Svartbyn.

Mats Lindholm vet av erfarenhet att markägare ibland vill hindra skoterförare från att dra upp spår. Han fördömer stålvajrar, men tycker att även förarna bör ta ansvar för var dom kör.

– Det är ett ofog som vissa gör å sen med dom här nya maskinerna med höga kammar å bra motor. Då tar man sig ju fram vars man vill å då blir det att man kör på fel ställen många gånger för det är tydligen roligare att i på bergssidor och i skogsplanteringar än å köra på skoterleden med såna maskiner, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".