Musikens Makt - Festival i Luleå 2010. Foto: Samed Salman, Sveriges Radio

Musikens makt räddat minst ett år

Omar Jacobsson (S): Slutligt besked väntas i höst
0:51 min

Allt talar nu för att festivalen Musikens makt i Luleå blir av även sommaren 2017. Kulturnämndens ordförande säger att det nu bara återstår detaljer innan man kan skriva på avtalet.

I början av november blev det känt att Luleå kommuns tillväxtkontor inte längre vill att Musikens Makt ska finansieras av kommunen. I stället ansåg man att festivalen ska upphandlas då man tyckte att det liknade en beställning.

Protester väcktes direkt och kommunstyrelsen gav kulturnämnden i uppdrag att utreda om Musikens Makt ska få en fortsättning eller inte.

Nämnden kan nu lämna ett av två besked.

Den ena delen handlar om att kulturnämnden skriver ett avtal med Musikens Makt som man håller på att förhandla fram nu i mellandagarna. Efter det genomförs Musikens Makt som vanligt sommaren 2017.

Men efter 2017 är festivalens framtid osäker då Kulturnämnden behöver mer tid på sig för att utreda andra juridiska frågor och hur man ska fortsätta i framtiden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".