Brand i bagarstuga på Porsön. Kraftig rökutveckling på platsen gör att de som besväras av röken uppmanas att bege sig inomhus.
Brand i bagarstuga på Porsön. Kraftig rökutveckling på platsen gör att de som besväras av röken uppmanas att bege sig inomhus. Foto: Per Vallgårda/ Sveriges Radio.

Polisen befarar nya bränder på Porsön under nyårshelgen

Under nyårshelgen kommer både polisen och räddningstjänsten att öka sin närvaro på bostadområdet Porsön i Luleå. Samtidigt vädjar polisen till alla boende i området att vara uppmärksamma och anmäla misstänkta, brottsliga handlingar.

Vädjan kommer efter en period med en rad händelser, bland annat fem bränder i stadsdelen, och att polisen fått in indikationer om att bränder kan startas under nyårshelgen.

Allmänheten uppmanas särskilt att vara uppmärksam på personer som enskilt eller i grupp har brännbart materiel med sig utöver vanligt förekommande smällare eller raketer under nyårsafton. Det kan exempelvis handla om bråten, gas eller bensin.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".