Foto: TT Kollage: Radiosporten
Foto: TT Kollage: Radiosporten

Kalla och Hellner utslagna ur första sprintloppet

Både Charlotte Kalla och Marcus Hellner har åkt ut i kvartsfinalen i Tour de Ski-tävlingarna. Snabbast bland damerna i tidskvalet och kvartsfinalen i fristilssprinten var Stina Nilsson. Herråkarnas fristilssprint vanns av norrmannen Martin Johnsrud Sundby.

Charlotte Kalla gjorde comeback i världscupen efter sina hjärtproblem, men åkte ut tillsammans med Evelina Settlin och Maria Nordström.

Marcus Hellner blev ensam svensk herråkare vidare till kvartsfinalen i fristilssprinten i den första etappen av Tour de Ski. Hellner åkte in på 27:e snabbaste tid, där de 30 snabbaste går vidare.
Men i kvartsfinalen tog det stopp för Hellner, som blev fyra i sitt heat som vann av norrmannen Martin Johnsrud Sundby före landsmannen Finn Hågen Krogh.

För Jens Burman var det färdigåkt redan efter kvalet.

– Det gick väl åt helvete i dag. Jag ramlade. Det var en isfläck som jag lyckades hitta, och så slant skidan iväg, säger Burman.
Inte heller Daniel Richardsson, Anton Lindblad, Viktor Thorn eller Axel Ekström lyckades ta sig vidare.

Charlotte Kalla tävlar för Piteå Elit och Marcus Hellner tävlar för Gellivare skidallians.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".