Anna Kowal, marknadschef på LLT träffar synskadade Karin Sundbaum för att prata om att de automatiska hållplatsutropen på lokalbussarna fungerar dåligt.
1 av 3
LLT:s marknadschef, Anna Kowal, möter synskadade Karin Sundbaum som upplever att det är svårt att åka buss när högtalarutropen inte alltid fungerar. Foto: Anna Torgnysdotter/Sveriges Radio.
LLT:s Anna Kowal följer med Karin Sundbaum ut till Smedjegatans busstråk.
2 av 3
LLT:s Anna Kowal följer med Karin Sundbaum ut till Smedjegatans busstråk. Foto: Anna Torgnysdotter/Sveriges Radio.
Högtalardosa på busshållplats som varken Karin Sundbaum eller LLT:s Anna Kowal vet hur den egentligen ska fungera.
3 av 3
Högtalardosa på busshållplats som varken Karin Sundbaum eller LLT:s Anna Kowal vet hur den egentligen ska fungera. Foto: Anna Torgnysdotter/Sveriges Radio.

LLT utlovar bättring: Krånglande högtalarutrop ska åtgärdas

7:55 min

Det kommer göras en ny översyn av lokaltrafikbussarna i Luleå apropå klagomålen som kommit från synskadade om dåligt fungerande hållplatsutrop, förklarar LLT:s Anna Kowal för synskadade Karin Sundbaum.

Översynen kommer göras i verklig ljudmiljö - så att själva volyminställningen av högtalarutropen inte blir för låg, lovar LLT:s marknadschef Anna Kowal efter att det varit upprepade brister med de automatiska utropen.

Ibland fungerar utropen för hållplatserna inte alls och ibland går ljudet ut på för låg ljudvolym, enligt flera synskadade som P4 Norrbotten varit i kontakt med. 

Karin Sundbaum, som själv lever med en synnedsättning, är en av dem som drabbats.

Hon åker mycket buss i sitt jobb som ombudsman för Synskadades Riksförbund i hela länet, men hon reser även lokalt med buss i Luleå, till exempel till Sunderby sjukhus. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".