Besviken lokalfavorit efter skotercrossfesten i Piteå

1:47 min

Det bjöds på Sveriges bästa skotercross när Infjärden RSK från Piteå arrangerade SM-deltävlingar i helgen. En av de lokala skoterhoppen var Fanny Vikström men det gick inte hela vägen.

Med drygt femton norrbottniska förare i de tre olika klasserna fanns också hoppet att få se någon av distriktets förare i topp. En av de förare det snackades mest om var hemmaföraren Fanny Vikström i klass Stock-dam.

Efter en bra deltävling på lördagen hade Infjärdensåkaren slutat trea och på söndagen siktade hon ännu högre.

Det blev också en kanonstart på heat ett. Ledning under hela loppet men precis vid sista hoppet så flög lördagens etta Ronja Renheilm ikapp och förbi.

– Ja det var väl orken som inte. Jag orkade inget mer, säger Fanny Vikström själv om det dramatiska slutet.

En snopen andraplats i första heatet men det skulle användas som tändvätska. För än var det inte kört med att vinna deltävling fyra.

Efter lunch var det dags för det andra finalheatet och vinst där skulle kunna räcka för att få totalsegern i deltävlingen. Då gick det troll i maskineriet på nytt.

– Kåpan på högersidan lossnade. Varför den gjorde det vet jag inte... Jag blev lite tryckt i starten, säger Fanny Vikström.

Kåpans frånfall innebar ett mindre stopp och närkampsförbud. Pest och kolera på samma gång kan man säga.

Nu blev det en sjundeplats i andra heatet och tappade poäng i totalställningen inför SM-finalerna i Östersund den åttonde april.

– Det är bara ladda om och köra så det går bättre då, säger Fanny Vikström. 

Chanserna finns fortfarande att det blir SM-guld men nu är det elva poäng upp till totalledaren Ronja Renheilm.


*Övriga klasser från SM-deltävlingarna var Stock-herr och Open-herr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista