Nicklas Larsson.
Nicklas Larsson. Foto: Tobias Öhgren/Sveriges Radio.

IFK Luleås nya ordförande vill ha en jämställd förening

2:31 min

Nicklas Larsson är nybliven ordförande i IFK Luleå i en helt jämställd styrelse. Och i framtiden ska klubben även ha damlag.

Vi möter lotsen som blev fotbollsnörd på äldre dar, det blev visserligen lite fotbollsskola på 70-talet men det var först som förälder som sportintresset tog fart. 

Båtfantast är han också och det ska vara båt med mast för denne seglare som under ett år prövade att vara båtlös men det gick inte alls.

Nyvald ordförande i IFK Luleå är han å sticker gärna ut hakan när det handlar om idrottsliga satsningar.

Som kombon idrottsförälder och ekonom; blir mottot att den bästa investeringen är engagemang och delaktighet. Det kan inte vara annat än lönsamt!

Jobbmässigt så var det bankjobb som gällde under många år men nu handlar det om att bygga och paketera; bygga nätverk och paketera nya affärsmöjligheter för det är vad man gör som affärsutvecklingschef och företagslots inom Luleå näringsliv.

Nicklas Larsson är fredagsgäst i P4 Norrbotten 24/3 kl 15.00-15.45. Här kan du lyssna på hela intervjun och hans önskelåt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".