Elin Lindström.
Elin Lindström. Foto: Staffan Lahti.
Veckans färsking vecka 13 2017

Tyngre musik från Elin Lindström

Elin Lindström har bytt bandet mot solo, engelskan mot svenska, Fendergitarren mot en nedstämd Ibanez och lämnat bluesen och hämtat inspiration från den tunga, svenska metal- och hardcore-scenen.

Så kan en sammanfatta veckans färsking i en mening.

Men Elin Lindströms nya singel Se genom fingrarna är så mycket mer än så. För Elin står alltid på tå, främst i ledet för att utmana sig själv – en rastlös själ, ständigt på väg någonstans både musikaliskt men också fysiskt.

Under de senaste åren har Skellefteå, Umeå, Luleå och Glommersträsk fått husera denna eminente musiker och bländande gitarrist.

Det var efter att ha sett dokumentären Vi är inte längre där om bandet Kent, och flytten till Umeå – som idén till ett soloprojekt på svenska föddes.

– Jag ville "finna mig själv" rent musikaliskt. Jag upptäckte när jag flyttade till Umeå och började nöta Refused hur mycket jag saknat den energi som tyngre/hårdare musik ger mig utlopp för, säger Elin Lindström.

– Dock strävar jag alltid efter att ha en bra melodi trots det tunga, popmelodier är oftast grunden i det jag gör. Jag gillar också att använda det androgyna uttrycket, att kliva över gränserna för kvinnligt och manligt och utmana stereotyper, musikaliskt och som artist/musiker. 

Nu är första singeln klar och även om flera saker har förändrats från Elins förra albumsläpp som hon gjorde med bandet Storma så känner en som lyssnare absolut igen Elins musik.

En poppig nerv, snygg stilren sång och fantastiskt gitarrspel i Se genom fingrarna lovar mycket inför kommande albumsläpp med Elin Lindström från Luleå!

Har du en ny låt på gång? Vill du ha den med i Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Relaterat

Mer om Veckans färsking

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".