Margaretha Lindh
1 av 2
Margaretha Lindh. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.
Norrbottens museum.
2 av 2
Norrbottens museum. Foto: Ann-Christine Wallner-Hoppe/Sveriges Radio.

Margaretha Lindh om att segla i storm på Ålands hav

4:12 min

Norrbottens museums nya chef Margaretha Lindh berättar om hur hon i unga år gav sig ut i segelbåt på Ålands hav utan att läsa sjökortet och hamnade i storm.

Margaretha Lindh är ny chef för Norrbottens museum. 

Hon har rötterna i Piteå och är en oregelbundel pendlare mellan Norrbotten och Stockholm. 

En målmedveten och, enligt henne själv, positiv nytänkare.

Född i Piteå för drygt 60 år sedan och kommer närmast från tjänsten som chef för Internationella biblioteket i Stockholms stad och tillförordnad områdeschef för Regionbibliotek Stockholm.

Hon har tidigare haft flera chefstjänster framförallt inom biblioteks- och kulturskolesektorn i Stockholm. 

Hon flyttade från Piteå efter gymnasiet för att studera musik, först på Mellansels folkhögskola sedan gick hon Musikhögskolan i Stockholm och utbildade sig till musiklärare - har också undervisat i rytmik och rörelse.

Musiken har alltid varit en given del i livet - hon hade mycket musik med sig hemifrån å det var sången som stod i centrum. Hon brinner för körsång och har genom hela livet sjungit i kör, bland Stockholms kammarkör.

Margaretha Lindh är fredagsgäst i P4 Norrbotten 21/4 kl 15.00-15.45. Här kan du lyssna på hela intervjun och även höra hennes önskelåt (tom 170520). 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".