Tempest-Marie Norlin när hon spelade för Piteå IF.
Tempest-Marie Norlin när hon spelade för Piteå IF. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.

Piteå IF får fin utmärkelse

Årets Pitekvinna är inte en - utan ett gäng. Utmärkelsen går nämligen till fotbollsspelarna i Piteå IF, både de som spelar i dag och en del som spelat tidigare.

Piteå IF:s damer 2016/2017 utses nu till Årets Pitekvinna. Det är PKF, det vill säga Piteå Kvinnliga Företagare & PiteKvinnor med Framåtanda, som delar ut utmärkelsen. 

Motiveringen är bland annat att spelarna i Piteå IF:s damfotbollslag är en ovärderlig skatt för Piteå och att de är fantastiska förebilder för alla barn och ungdomar oavsett kön, ålder eller nationalitet.

Utmärkelsen innefattar, utöver årets trupp, ytterligare fem spelare som inte längre spelar i Piteå IF Dam men varit verksamma i Piteå under det gångna året, bland andra Irma Helin och Tempest-Marie Norlin.

Utmärkelsen kommer att delas ut söndag eftermiddag i samband med premiärmatchen i Damallsvenskan där Piteå IF möter Djurgårdens IF. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".