Luleå Baskets Allis Nyström mot Udominate.
Luleå Baskets Allis Nyström mot Udominate. Foto: Alf Lindbergh.

Experten tror att Luleå tar guld i kväll

2:04 min

Radiosportens basketexpert Nina Baresso tror att Luleå säkrar sitt fjärde SM-guld i kväll.

Luleå hade förlorat fem av fem matcher mot Udominate inför finalspelet men väl där har den regerande mästaren imponerat stort.

Segersiffrorna i de två första SM-finalerna har skrivits till 69-41 och 72-64 och laget leder med 2-0 i matcher i matcher i bäst av fem och kan alltså avgöra i Umeå i kväll.

– Luleå har blivit stärkta av de här två segrarna. Jag tror att de gärna vill knyta ihop säcken i kväll, säger expert Baresso som tror på en tuff och fysisk match.

– Jag tror att det blir en ganska grisig match. Det blir nog inget skönspel. Umeå kommer att spela fult och tufft för att irritera Luleåspelarna och få ett övertag.

Baresso tror ändå att Luleå vinner och tar sitt fjärde raka SM-guld. Lagets rutin kommer att bli avgörande.

– De har en väldigt rutinerad coach i David Visscher. Han har ju varit på den här nivån tidigare och spelat finaler. Det har även tjejerna gjort och de har behållit stommen i laget sedan tidigare. De vet vad det handlar om och kan hålla nerverna i styr medan Umeå inte riktigt varit där och inte haft samma trygghet i laget.

Luleås tränare David Visscher tror på SM-guld i kväll samtidigt som han poängterar att få trodde att Luleå skulle klara av att besegra Umeå som vann grundserien med hela tio poängs marginal.

– Vi är i ett läge som nästan ingen i basketsverige trodde att vi skulle vara i. Men vi tror på oss själva och vi tror att vi kan ta den här finalserien. För mig känns det som att vi är på en bra plats. Vi har mycket respekt för motståndarna, men tror också på vad vi kan göra. Det lag som ska slåss oss måste spela riktigt bra, säger Luleås tränare David Visscher till NSD.se.

Följ SM-final 3 i Sportextra i P4 och i sin helhet i webbradion och appen Sveriges Radio Play från kl 19.00

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".