Kalamarksmordet

I dag startar rättegången - Kaj Linna räknar med att bli frikänd

1:22 min

I dag startar förhandlingarna om Kalamarksmordet i i hovrätten i Umeå. Kaj Linna dömdes till livstid för mordet, men har fått resning och han förväntar sig att den nya rättegången ska innebära ett slut på hans liv i fängelset.

Video: Kalamarksmordet - detta har hänt (Facebook)

– Jag räknar med att bli frikänd. Men det är ju inte hundra procent, för det är ju ett litet lotteri det här med domstolar, så mycket har jag förstått, säger han till P4 Norrbotten.

Kaj Linna dömdes för mord av hovrätten för övre Norrland 2005. Nu ska han möta den hovrätten igen efter beslut om att han fått resning.

Kalamarksmordet inträffade 2004, då Roger Lindberg slogs ihjäl i en ladugård, och hans bror Sune blev misshandlad i sin säng. Kaj Linna dömdes utan teknisk bevisning och utredningen mot honom har blivit starkt ifrågasatt.

Den nya förhandlingen ska hållas i Umeå och mediernas intresse är stort. Det påverkar Kaj Linna.

– Det blir lite omvälvande om man säger så. Det är väl det som är om det finns någon nervositet i det hela, men det där släpper nog bara vi kommer igång.

P4 Norrbotten följer rättegången på plats under de kommande veckorna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista