NBA-stjärnan tillbaka i Luleå – tio år efter SM-guldet

4:40 min

För tio år sedan tog han SM-guld med dåvarande Plannja Basket i Luleå. Sedan bar det av ut i världen och nu spelar han i världens bästa liga NBA. Jonas Jerebko är på besök i Norrbotten.

P4 Norrbottens och Radiosportens Peter Sundkvist intervjuade honom på Kallax flygplats efter SM-guldet 2007. Redan då var han på väg mot nya mål. 

– Jag har alltid haft stora planer och det har jag fortfarande på resten av min karriär, säger Jerebko när P4 träffar honom, den här gången i Kulturens hus i Luleå. 

Efter en sväng till Italien valdes han 2009 av Detroit Pistons i den amerikanska ligan NBA. 2015 bytte han klubb till Boston Celtics men kommande säsong väntar spel i Utah Jazz.

Han och familjen är på tillfälligt besök i Norrbotten och passar på att träna med sin gamla coach David Visscher (då i Plannja, nu i damlaget Luleå Basket). 

– Vi bor i Kalix nu ett par veckor, Johanna (flickvännen) kommer därifrån, och när man har en gammal coach att utnyttja så var det självklart att kolla om han kunde i alla fall.