Ingrid Persson, Lulebo som var med i Ironman-tävlingen i Kalmar.
Ingrid Persson, Lulebo som var med i Ironman-tävlingen i Kalmar. Foto: Turi Wennberg/Sveriges Radio.

Luleåbo blev bästa svenska dam i D40 i Ironman

3:49 min

Hon är farträdd under cyklingen och gråter i simglasögonen under simningen – men trots det tog Luleåbon Ingrid Persson sig igenom årets Ironman-tävling.

För andra året i rad ställde Ingrid Persson upp i Ironman i Kalmar, en tävling som innebär 3,8 kilometer simning i Kalmars vatten, en 18 mil lång cykeltur över Ölandsbron och tillbaka till fastlandet igen, för att sedan avslutas med ett maratonlopp kring Kalmar.

– Jag går under smeknamnet "Lille skutt" och är lite harig av mig, så cyklingen och simningen är inte mina favoriter, men löpning är ju så roligt!, säger Persson, som var tillbaka på jobbet som verksamhetschef Fysträning på Hermelinen Träning & Fysioterapi i Luleå redan två dagar efter tävlingen.

Nästa utmaning för Persson blir Lidingöloppet i slutet av september.

– Jag tycker bäst om löpning för att jag gillar avskalad idrott och dessutom kan man äta, kissa och klä på sig under tiden, säger Ingrid Persson med glimten i ögat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".