Mió Evanne och toalettskylten.
Mió Evanne och toalettskylten. Foto: Tova Nilsson/Sveriges Radio och privat.

Kränkande toalettskylt väcker återigen ilska

2:07 min

En toalettmålning där en kille tjuvkikade in i tjejernas toa togs bort på Tunaskolan i Luleå för fyra år sedan. Nu har en ny skylt med ett liknande motiv på Dollarstore rört upp känslor.

Även om det var fyra år sedan den uppmärksammade toalettmålningen på Tunaskolan i Luleå försvann så var konceptet inte spolat för evigt. Efter att ha upptäckt att en skylt med ett liknande motiv säljs i butiken Dollarstore skrev Mió Evanne, frisör och bloggare i Luleå, ett upprört inlägg som många delade.

– Alla normala funtade män borde tänka att de har en mamma, de har en dotter, de har en sambo, alla skulle bli galet rasande om de fick höra att någon försökt tjuvkika på dem och klättra upp på en toadörr, säger Mió Evanne.

Efter blogginlägget svarade Dollarstores VD i ett mejl Till Mió Evanne att ”Jag har nu bett om ytterligare ny skylt där en kvinna hänger över båset. Känns det mindre ”kränkande”?". Han skriver också att skylten kommer att vara kvar i sortimentet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".