Nagoon
Foto: Karl-William Sandström.
Veckans färsking vecka 35 2017

Norrbottnisk idyll när Nagoon färsking-debuterar

Höstens första färsking är en debutant här i P4 Norrbotten och låten Arnemark med Nagoon är en purfärsk singel som vi får äran att premiärspela.

Recension: Detta är en professionell bedömning. Omdömet som uttrycks är recensentens eget.

Låten Arnemark är en filmisk, successiv låt som andas Norrbotten och skulle passa i vilken inledning av en norrbottensproducerad film där man flyger in över grantoppar, myrmark och fjäll. Bandet Nagoon består av vännerna Isak Sidestam, Sebastian Hellis, Carl Johansson och Albin Lilja. De kommer från Luleå med en stänk av Skellefteå, som har spelat ihop sedan 2014.

Hur låter det då? Bandet själva beskriver det som ”alternativ rock, indierock och folkrock funkar men känns diffust. Vi föredrar rymdbanjo.” Vi skulle vilja addera att det är en stor dos popmusik med influenser från den brittiska scenen – både med en blick mot 90-talets britpop men även band som Coldplay.

Oavsett i vilket fack man vill sätta Nagoon i så kan vi konstatera att det låter bra, att samarbetet med producenten Anton Nyström (Raring, Mattias Alkberg med flera) känns lyckat och att detta är ett band från Norrbotten som vi på P4 Norrbotten kommer att följa i deras utveckling!

Relaterat

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".