Louice Stridsman, verksamhetschef för grundskolan i Luleå kommun
1 av 3
Louice Stridsman, verksamhetschef för grundskolan i Luleå kommun Foto: Per Vallgårda
Det har brunnit i Porsöskolan i Luleå.
2 av 3
Det har brunnit i Porsöskolan i Luleå. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio.
Branden inne i Porsöskolan.
3 av 3
Branden inne i Porsöskolan. Foto: Per Vallgårda/Sveriges Radio.

Misstänkt anlagd brand på Porsöskolan

2:20 min

Det har brunnit i natt på Porsöskolan i Luleå och elever och personal ska samlas vid Vintergatans Fritidshem nu på morgonen.

Larmet kom in vid halvfyratiden inatt och polisen, som kom först till platsen, lyckades på egen hand släcka delar av branden. Bland annat hade en soffa enligt uppgift fattat eld. När räddningstjänsten kom till platsen var rökutvecklingen rätt kraftig, men branden är nu helt släckt.

– Delar av Porsöskolans lokaler är helt obrukbara efter nattens brand. Det gäller den skoldel som finns närmsta Porsö centrum där det eldhärjats och även finns rökskadade lokaler, säger Louice Stridsman, verksamhetschef för grundskolan i Luleå.

Polisen har tagit upp en misstänkt brottsanmälan på platsen.

Enligt räddningstjänstens uppfattning kan branden ha startat genom att någon slängt in ett brinnande föremål genom ett fönster.

Elever och personal, som nu på morgonen kommer till skolan, ska samlas vid Vintergatans Fritidshem, vid en av Porsöskolans flyglar.

Krisledningen vid Porsöskolan ser över en lösning för hur skoldagen och undervisningen genomförs.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".