Byborna som samlats vid invigningen av Älvsbyns kommuns servicepunkt i lanthandeln i Vistträsk.
Hans Sund, Eilert Isaksson och Lena Carlberg var några av de kringboende som var med på dagens invigning av den kommunala servicepunkten i Vistträsk. Foto: Sandra Nordin.

Vistträskbor får samhällservice på hemmaplan

1:31 min

Vid lunchtid invigdes Älvsbyns kommuns nya servicepunkt i byn Vistträsk, närmare två mil öster om centralorten i kommunen.

Från Vistträsk byaförenings sida är man väldigt positiv till att Älvbyns kommun idag har invigt en av kommunens servicepunkter i byn – en slags möteslokal i byns lanthandel där man alltså exempelvis kan få låna dator, skriva ut biljetter, få turist- och aktivitetsinformation och även få hjälp att uträtta en del andra ärenden.

Lena Carlberg har åkt från byn Muskos för att vara med på dagens invigning. Och hon tror den här servicepunkten kommer delvis underlätta vardagen.

Eilert Isaksson från byaföreningen framhåller också för P4 Norrbotten att inrättandet av den här servicemöjligheten kan öka chanserna för den enda lanthandeln i byn att överleva på sikt, genom att fler byborn och kringboende verkligen handlar i den lokala affären. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".