Så här ser bilmodellen ut, en svart Seat Altea.
Så här ser bilmodellen ut, en svart Seat Altea. Foto: Polisen.

Inbrottsvåg befaras i Norrbotten – polisen vill ha tips om misstänkt bil

3:52 min

Polisen i Norrbotten befarar en inbrottsvåg i länet i helgen då en bil som tidigare misstänkts ha använts i samband med flera inbrott i Tornedalen har uppmärksammats vara tillbaka.

– Vi har fått underrättelseinformation om att vi fått in en bil i länet som är känd sedan tidigare då vi haft en stor mängd inbrott, bland annat i april i år, berättar polisen Patrik Ström. 

Så sent som i natt har två inbrott begåtts i Pajala som man tror har med den misstänkta bilen, och personerna i den, att göra. 

Bilmodellen är en Seat Altea och färgen är svart.

– Ser man en sådan här bil så vill vi att man skriver upp registreringsnumret och tar kontakt med polisen, säger Patrik Ström som menar att den kan finnas var som helst i Norrbotten. 

Att oskyldiga med samma bilmodell kan pekas ut, tycker han inte är ett stort problem i sammanhanget.

– Det tror jag de kan ta en sådan här gång då vi befarar att vi kommer få många inbrott i länet, det är heller inte en så vanlig bilmodell och när vi får registreringsnumret kan vi snabbt avfärda om det inte rätt bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".