6 stycken soldater i kamouflagekläder arbetar med att surra fast Artilleribataljonens materiel på ett tåg för försvarsmaktsövningen Aurora 17. Foto: Cecilia Egefjord Ågren/Försvarsmakten
Artilleribataljonens materiel transporteras med tåg för försvarsmaktsövningen Aurora 17. Foto: Cecilia Egefjord Ågren/Försvarsmakten.

Aurora 17 inleds under måndagen: "Som att börja om igen från noll"

0:49 min

Under måndagen startar försvarsmaktsövningen Aurora 17, den största övningen som genomförts i Sverige på över 20 år.

19 000 personer kommer att ingå i övningen som äger rum i Stockholm, Göteborg samt på och runt Gotland. Samtliga förband - regementen, bataljoner och flygflottiljen - från Norrbotten deltar och redan nu i dagarna gick tre fullastade tåg med materiel från Artilleribataljonen i Boden.

– Det är en jättestor organisation för att få det här att funka. Det här har ju inte skett på över 20 år i Sverige så det är lite som att börja om från noll igen för alla, säger Mats Carlsson, informationsansvarig för markförbanden under övningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".