Arkivbild. Hells Angels klubblokal i Gäddvik, strax utanför Luleå.
Arkivbild. Hells Angels klubblokal i Gäddvik, strax utanför Luleå.

Flera beslag vid tillslaget mot Hells Angels

Vid polisinsatsen i lördags mot Hells Angels lokal utanför Luleå gjordes beslag av narkotika, alkohol och knivar. Men några vapen hittades inte.

Lördagens insats med ett 30-tal poliser i Gäddvik, utanför Luleå, gjordes efter att myndigheten fattat beslut om husrannsakan i en lokal som skulle användas som festlokal.

Ett 50-tal personer som befann sig i lokalen som disponeras av Hells Angels kontrollerades och visiterades enligt polislagen.

De brottsmisstankar som fanns var enligt polisen grovt vapenbrott genom att det fanns misstanke om att det förvarades vapen i fastigheten eller i dess närhet. Narkotikabrott genom att det i lokalen misstänktes finnas narkotika för att erbjudas och brukas under festen. Brott mot alkohollagen genom bland annat olovlig försäljning.

Det anträffades narkotika på olika ställen i anslutning till lokalen och i fastigheten togs alkohol i beslag, dock anträffades inga vapen varför den misstanken kommer att avskrivas.

Vid visitationerna som utfördes togs narkotika i beslag och de personerna rapporterades för innehav. En minderårig person medtogs för kroppsbesiktning och hans föräldrar kontaktades.

Flera personer hade knivar på sig och enligt knivlagen är det inte tillåtet att bära kniv på allmän plats.

Utöver detta togs it-utrustning i beslag som kommer att analyseras. Något som enligt polisen kan ta ett par dagar. 

Även Kronofogdemyndigheten var med vid tillslaget och deras fokus var skuldsatta personer. Det genomfördes också ett antal utmätningar.

Nu vidtar polisens utrednings- och analysarbete, vilket kräver ett par dagars arbete och därför kommer polisen inte att lämna någon ytterligare information förrän senare i veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".