Hanna Wigh Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Hanna Wigh. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio

SD-politiker i slagsmål – representerar Norrbotten i riksdagen

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Hanna Wigh, som representerar Norrbottens län i riksdagen, har varit inblandad i ett slagsmål. Det rapporterar Falköpings tidning.

Slagsmålet utbröt under ett budgetmöte i måndags som sverigedemokraterna höll i Falköpings kommun, där Wigh är förtroendevald politiker.

Bakgrunden ska ha varit meningsskiljaktigheter mellan Hanna Wigh och en annan mötesdeltagare, skriver Falköpings tidning.

Detta har resulterat i två polisanmälningar om misshandel och olaga hot. Det är inte klarlagt vem som gjort vad, men enligt uppgifter till tidningen ska den ena personen ha slagit den andra två gånger på kinden och i pannan.

Partiets ordförande i Norrbotten, Robert Håkansson, har endast tagit del av information om slagsmålet i media och vill inte kommentera händelsen ytterligare. 

–  Jag vill inte föregripa någon polisutredning i det här skedet, säger Robert Håkansson, ordförande för Sverigedemokraterna i Norrbotten till P4 Norrbotten.  

P4 Norrbotten har sökt Hanna Wigh för en kommentar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".