Anna-Lena Pogulis håller upp checken på 100 000 kronor.
Enligt Anna-Lena Pogulis kommer jämställdhetsarbetet i Piteå kommun inte att mattas av trots priset. Foto: Viktor Lundmark

Jämställdhetsarbetet i Piteå trappas upp

1:42 min

Kvalitetskedjan i Piteå kommun tilldelades Länsstyrelsens jämställdhetspris under onsdagen.

År 2009 fick arbetsgruppen Kvalitetskedjan med representanter från alla förvaltningar i Piteå kommun i uppdrag av kommunchefen att utveckla kommunens styr- och ledningssystem.

Under onsdagen tilldelades gruppen Länsstyrelsens jämställdhetspris på 100 000 kronor för sitt arbete.

– Det känns helt fantastiskt. Det är många i Piteå kommun som varit med och arbetat med det här i många år, säger Anna-Lena Pogulis från Kvalitetskedjan.

Att priset gick till just Kvalitetskedjan motiveras med att arbetet är långsiktigt och att gruppen jobbar med bland annat könsuppdelad statistik.

Hur ska ni jobba vidare med jämställdheten i Piteå?

– Vårat mål är att kvinnor, män, pojkar och flickor ska ha lika villkor för att bo och verka i Piteå kommun. Vi har mycket jobb kvar innan vi är där. Men vi är glada över det jobb vi hittills gjort. Det här priset kanske kan ge kraft till att öka vårat arbete, säger Anna-Lena Pogulis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".