Ladugården i Kalamark och Olle Andersson, polischef.
Mordet i ladan i Kalamark utreddes av polisens avdelning för grova brott i Västerbotten, där Olle Andersson är chef. Foto: Sveriges Radio/ Polisen

Polischef: Inga spår kvar i Kalamarksfallet

1:49 min

Det finns inga outredda spår kvar för att hitta mördaren i Kalamarksfallet. Det säger Olle Andersson, chef för grova brott i Västerbotten.

– Vi ser ju inte att det finns några spår eller trådar som man i dagsläget kan komma vidare med. Sen får ju Norrbottenspolisen titta på det här med sin kompetens och se om det är någonting som de möjligtvis kan se, säger Olle Andersson, chef för grova brott på polisen i Västerbotten.

Det var hans avdelning som gjorde den nya förundersökningen då den tidigare dömde Kaj Linna fick sin sak prövad igen i hovrätten. Men rätten underkände polisens bevisning mot Kaj Linna, som friades helt och nu bor på ön El Hierro.

Nu ska hela utredningen gå över till Norrbottenspolisen, som ska försöka hitta vem som mördade Roger Lindberg på gården i Kalamark 2004.

– Jag lever på hoppet att det finns någon som har någonting att tillföra, men som inte har hört av sig. Det krävs ju att de här personerna i så fall hör av sig till polisen i Norrbotten och säger att de har något att tillföra den här utredningen, säger Olle Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".