Ett ensamt bord med ett vattenglas framför en Moderat-logga.
Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

M i Norrbotten utreder uppgifter om valfusk

Styrelsen för Moderaterna i Norrbotten har kallat till krismöte efter att det kommit anklagelser om ett planerat valfusk i provvalet inför riksdagsvalet, det rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Det är kandidaten Anna Alriksson som slagit larm om planerna efter att hon fått ett mejl från en så kallad visselblåsare, där det stod hur fusket skulle gå till. 

Provvalet är tänkt att hållas digitalt för första gången och planen, enligt Alriksson, var att samla in medlemmarnas blanketter centralt och rösta åt dem. På så vis skulle rösterna istället läggas på hennes motkandidat Jonas Grafström. 

– Jag fick ett mejl i fredags som beskriver det, men jag vill inte lämna ut det eftersom visselblåsaren då skulle kunna avslöjas. Men jag tog kontakt med partiombudsmannen i Norrbotten och vår förbundsordförande för att berätta vad det handlar om, säger Anna Alriksson till SVT.

Johan Grafström säger till NSD att det hela är "fullständigt substanslöst".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".