Kalixforsbron har renoverats. Här är några som deltog på invigningen.
1 av 3
Kalixforsbron har renoverats. Här är några som deltog på invigningen. Foto: Alexander Linder/Sveriges Radio.
Kalixforsbron
2 av 3
Kalixforsbron invigs. Foto: Alexander Linder/Sveriges Radio.
Gällivares kommunalråd Lars Alriksson (M), Trafikverkets regionråd Helena Eriksson och Kirunas kommunalråd Kristina Zakrisson (S) deltog vid invigningen av den nyrenoverade Kalixforsbron.
3 av 3
Gällivares kommunalråd Lars Alriksson (M), Trafikverkets regionala direktör Helena Eriksson och Kirunas kommunalråd Kristina Zakrisson (S) deltog vid invigningen av den nyrenoverade Kalixforsbron. Foto: Alexander Linder/Sveriges Radio.

Lättade bybor när renoverade Kalixforsbron invigdes

2:30 min

Den var länge rivningshotad men i våras stod det klart att Kalixforsbron på gränsen mellan Kiruna och Gällivare kommuner blir kvar.

I sommar har bron renoverats och i dag invigdes den. En av de tio bofasta som använder bron är Torbjörn Romark som var på plats i dag.

– Det är en lång resa hit och man kan bara avsluta med orden det är fantastiskt. Det är otroligt lättande för en som bor här att få känna det här och uppleva det. Nu har man ju möjligheten att ta sig hem på en permanent tid, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".