Alexander Legkov.
Alexander Legkov. Foto: TT.

Dopningsavstängde Legkov gör comeback i Gällivare

Den ryske längdstjärnan Alexander Legkovs dopningsavstängning gäller fram till den 1 november. Därmed kan ha göra comeback i tävlingsspåren igen i svenska Gällivare drygt två veckor senare.

Som en följd av misstankar om manipulerade dopningsprov vid OS i Sotji 2014 har Alexander Legkov och hans landsman Jevgenij Belov varit avstängda sedan december förra året.

Men den 1 november är ryssarna fria att tävla igen – och helgen 17-19 november gör de tävlingscomeback i Sverige.

Den svenska tävlingssäsongen inleds då traditionsenligt i Gällivare. Den ryska truppen är närmare 80 man stor och innehåller även VM-kungen Sergej Ustiugov.

– Otroligt kul att vi får den här uppställningen och kan bjuda in både tävlande och publik till en riktig skidfest. Vår målsättning är ju att göra den officiella svenska premiären till en stor internationell tävling där det svenska landslaget får mäta sina krafter mot riktigt bra internationellt motstånd och vi har kommit en bra bit på vägen med det jobbet, säger tävlingsledaren Leif Johansson i ett pressmeddelande.

Utöver Sverige och Ryssland kommer även Kanada och Slovakien att öppna tävlingssäsongen i Gällivare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".