Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Kvinna penslar glace på köttfärslimpa
Köttfärslimpa går att göra på många olika sätt. Här smaksatt med glace och färska örter. Foto: Leif R. Jansson
Lyssna
(3:46 min)

Ensamstående män ska lära sig att laga mat

Publicerat onsdag 4 oktober 2017 kl 16.21

Restaurangläraren Anders Lindqvist har 50 års erfarenhet från restaurangkök. Nu ska han lära män i Arjeplog att laga mat.

Kursen kommer att utgå från den svenska husmanskosten, en sorts matlagning som han känner sig bekväm med och hoppas att kursdeltagarna ska gilla. 

– Jag var med på tiden när de flesta åt husmanskost, och den är bra att laga på svenska råvaror. Kan man den så kan man den så kan man lägga utveckla den.

Än vet han inte hur mycket männen i Arjeplog kan om matlagning, men han kommer att vara noga med tid och temperatur i kursen.

– Jag har sett att den äldre generationen gärna översteker och överkokar, och då får man en sämre produkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".