Robert Bernhardsson (S).
Robert Bernhardsson (S). Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Kommunalrådet välkomnar satsningen i Kåbdalis

2:11 min

Den stora satsningen på skidanläggningen i Kåbdalis kommer att gynna hela kommunen. Det tror Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson(S).

I onsdags aviserade skidanläggningen i Kåbdalis satsningar i storleksordningen 90 miljoner. Det handlar bland annat om nya nedfarter, liftar, snökanonsystem men också nya tomter för fritidshus och husvagnar.

– Det här har stor betydelse som kommer att spilla över på hela kommunen, säger Jokkmokks kommunalråd Robert Bernhardsson (S).

Vad det betyder i jobb vågar inte kommunalrådet sia om. Däremot tror han att det kommer att komma fler följdinvesteringar med anledning av den stora satsningen.

Kommunen har sedan tidigare aviserat satsningar på att bygga ut vatten och avlopp i byarna, bland annat i Kåbdalis. De insatserna tror kommunalrådet kommer att räcka för de satsningar som nu planeras.

Men någon kommunal satsning på bostäder är inte aktuell i det här läget.

– Några sådana planer har vi inte. Däremot finns det fastighetsförvaltare på plats som har börjat bygga. Det finns en efterfrågan och det finns privata aktörer som vill bygga, säger Robert Bernhardsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".