Luleå Hockey Rögle BK Tifo med fem stycken legendarer i klubben.
1 av 10
Luleå Hockeys klack hyllade fem stycken spelare i 40-årsfirandet genom detta tifo. Foto: Alf Lindbergh.
Alla Luleå Hockeys lagkaptener står uppradade.
2 av 10
Alla Luleå Hockeys lagkaptener genom dess 40-åriga historia står uppradade. Foto: Alf Lindbergh.
Rögle gör 0-1 på Luleå Hockey.
4 av 10
Rögle gör 0-1 på Luleå Hockey. Foto: Alf Lindbergh.
Patrick Cehlin bryter in framför Rögles mål.
5 av 10
Patrick Cehlin bryter in framför Rögles mål. Foto: Alf Lindergh.
Patrick Cehlin försöker mot sitt gamla lag Rögle.
7 av 10
Patrick Cehlin försöker mot sitt gamla lag. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Hockey Rögle BK.
8 av 10
Foto: Alf Lindbergh.
Emil Larsson i Luleå Hockey.
9 av 10
Luleå Hockey Rögle BK. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Hockey släpper in ett mål från Rögle.
10 av 10
Rögle kvitterar till 3-3 genom ett självmål. Foto: Alf Lindbergh.
Ishockey - SHL

Nionde raka utan trepoängare för Luleå

2:09 min

Det blev ingen riktig fest i 40-årskalaset för Luleå Hockey. Återigen blev laget utan full pott när Rögle vände och vann på straffar.

Samma trend upprepar sig för Luleålaget gång på gång i inledningen av årets SHL-säsong. Norrbottningarna har jagat årets första trea sedan inledningen och nu hade man verkligen chansen att fira fyrtio år med tre poäng.

– Vi snackar att gå in och spela som vi gjorde (i första)... Vi är för passiva och sätter inte fart på spelet som vi vill. Vi snacka om att fortsätta spela men det tycker jag inte att vi gör, säger en besviken Petter Emanuelsson.

Det fina 40-årsfirande inledde dagens tillställning men det var bortalaget Rögle som rivstartade matchen.

Bryan Lerge fick upp pucken på blålinjen och klippte till med ett rejält slagskott i powerplay. Pucken var stenhård och flög förbi Joel Lassinantti som inte kunde annat än konstatera ställningen 0-1 efter 36 sekunder.

Kvitteringen behövde dock inte väntas på speciellt länge. Förre lagkaptenen Johan Harju fick en fin pass av Petter Emanuelsson och kunde göra sitt andra mål för säsongen bara minuten senare. En förstaperiod som såg riktigt bra ut för hemmalaget och framförallt när de gulklädda norrbottningarna gick till pausvila med ytterligare två mål framåt efter 20 minuter.

Att den andra perioden blev mållös trots fyra powerplaylägen för Luleå är en viktigt detalj för kanske var det där som det mentala övertaget svängde åt Rögle istället för Luleå.

– Man försöker att inte tänka på det såklart men man vet ju det och i bakhuvudet så finns det ju där. Just nu känns det bara surt att vi inte kan försvara ledningen säger Petter Emanuelsson.

Hemmalaget började dra sig hem mer och mer medan Ängelholmarna först fick kontakt med 3-2 och sedan kom kvitteringen med tio minuter kvar. 

Efter en mållös förläggning var det dags för straffar men även här grinade det illa mot hemmalaget. Daniel Widing överlistade Lassinantti för andra gången denna afton och med straffmålet var extrapoängen i södra Sverige istället för norra.

Ingen riktigt fest för de 5319 åskådarna på plats då Luleå Hockey inte har tagit en enda trepoängare på nio matcher. 

Relaterat

Mer om Hockeylag: Luleå

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".