Göran Hedemalm.
Göran Hedemalm. Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Han brinner för att norra Sverige ska synas i riksmedia

2:57 min

Göran Hedemalm är vice vd i produktionsbolaget Massa Media i Piteå som bland annat gjort succé med Bastubaletten i SVT. Han är också passionerad skidåkare.

Veckans fredagsgäst är uppväxt i Kiruna, i ett hockeynäste där skiljelinjen mellan föreningarna AIF och IFK var skarp. Någon vidare hockeyspelare var han inte men många av hans kompisar på gatan nådde ända till landslaget...

Men närheten till skidspåret gjorde att en annan sport blev hans stora passion. Längdskidåkningen har följt honom genom livet och där har han varit engagerad i olika ledarroller men han syns också själv ofta i spåret - en gång till och med i Australien.

Journalistiken och mediebranschen upptäckte han också tidigt och som tonåring skrev han sina första reportage och fick jobb som sportreporter på NSD.

Det ledde honom så småningom till Luleå där han värvades till reklambranschen, innan han fick frågan att bli kanalchef på P4 Norrbotten, där han stannade i 14 år. Han beskrivs som handlingskraftig, rak, omtänksam och busig. Hal i förhandlingar och en världelös sångare.

Numera driver han produktionsbolaget Massa Media i Piteå som gör radio och tv från norra Sverige, för hela landet, i bland annat SVT.

Lyssna på hela intervjun med Göran Hedemalm här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".