Boden Handbolls Sara Nordström intervjuas.
Boden Handbolls Sara Nordström efter matchen. Foto: Martin Hallén Almroth

Årlig handbollslektion för bodensarna

1:52 min

Boden handboll hade inte mycket att säga till om när serieledande Skuru IK vann bekvämt med reprisliknande siffror från förra årets möte.

Redan efter tio minuter fick matchen mellan Boden och Skuru sitt avgörande ryck. Mariana Lopes fick hemmalagets första tvåminutersutvisning efter tio minuter spelade och med en spelare mer kunde stockholmarna gå ifrån.

Bortalaget gjorde tre mål på två minuter och fortsatte producera medan hemmalaget hade en mållös sejour på hela åtta minuter i första halvlek.

– Vi får som inte till kontringsspelet heller. Det är ju de, om vi inte får de här snabba bollarna i försvaret där vi kan springa och vi inte sätter dit lägena, säger Sara Nordström.

Att det var skillnad mellan lagen märktes framförallt i anfallsspelet där bodensarna hade problem med sina anfall. Men om Boden också fick till anfallen så hjälpte det sällan då matchen lirare, Skurumålvakten Rebecca Nilsson stod ivägen.

– Vi måste bara sätta dit lägena, vi tittar inte. Vi skjuter utan att kolla... Ja, jag vet inte vad jag ska säga, säger Sara Nordström.

Förra året skrevs siffrorna till 19-29 då Skuru spelade i Boden Arena men det är inte Boden som blivit sämre utan Stockholmarna som blivit bättre enligt statistiken. 

Söndagens gäster leder serien med åtta poäng av åtta möjliga samt en rejäl målskillnad på +49 efter fyra omgångar.

Härnäst väntar nästa topplag för Boden Handboll då de åker till skåne för att möta serietrean Krisitanstad HK. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".