Jonas Westerlund, advokat
Advokaten Jonas Westerlund. Foto: Johanna Hövenmark/Sveriges Radio.
Jaktbrottshärvan

Advokaten: Väldigt svag bevisning

1:33 min

I rättegången om den stora jakthärvan som inleddes i dag spelades avlyssnade samtal mellan de åtalade männen upp i förmiddags.

Tidslinje: Detta har hänt i jaktbrottshärvan

Samtalen ska ha ringts den 25 juli 2016, i samband med att en järv skjutits i Vidseltrakten. Men advokat Jonas Westerlund, som företräder en av de fem åtalade, underkänner bevisvärdet.

– Jag tycker att det är väldigt svag bevisning på väldigt många punkter. Jag anser att man egentligen inte ens borde ha väckt åtal, säger han.

Åse Schoultz, åklagare vid riksenheten för miljömål, har under förmiddagen gått igenom bevisningen för ett av brotten i härvan som totalt omfattar åtta dödade rovdjur och en mängd vapenbrott.

Åklagaren vill leda i bevis att tre män varit inblandad i dödandet av den här järven och åtalspunkterna är grovt jaktbrott, anstiftan till jaktbrott och jakthäleri. Männen nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista