Luleå-Karlskrona
Luleå-Karlskrona Foto: Alf Lindbergh
Ishockey - SHL

Segerskytten Johan Harju: Vi får vara nöjda med två poäng

2:43 min

Efter tre mållösa perioder avgjorde Luleås Johan Harju SHL-mötet med Karlskrona i förlängningen.

Matchen mellan Karlskrona och Luleå var också en kamp mellan SHL:s två äldsta spelare denna säsong.

Då Luleå vann med 1-0 efter förlängning kunde Jan Sandström utses till segrare i första ronden veteranerna emellan denna säsong.

 Luleås back Jan Sandström, som fyller 40 år i januari, är en legendar som gjort flest matcher i SHL/Elitserien genom alla tider och är äldst av samtliga spelare i årets upplaga.

Då Karlskronas back Cory Murphy jubilerar månaden efter Sandström var matchen i matchen veteranernas kamp.

Cory Murphy och hans Karlskrona kom till spel med minst antal gjorda mål i serien, 1,45 per match i snitt, och den oförmågan syntes väl under den inledande perioden.

Men trots god energi i form av intensiv skridskoåkning och hög press, puckar mot mål och tät trafik framför Luleåmålvakten Joel Lassinantti förblev perioden mållös.

Jan Sandström och hans Luleå kom till spel med en stigande formkurva och bibehållen nolla bakåt från senaste segermatchen mot Växjö.

Karlskrona, som gjort så få mål, har å andra sidan inte heller släppt in så många puckar. Väntan gällde vem som skulle bryta mönster och stå för det lilla extra som skulle förändra resultattavlan.

I den andra perioden var Luleå det piggare laget och man satte Karlskronas målvakt Johannes Jönsson på en del tuffa prov. Men Jönsson klarade dessa på ett utmärkt sätt och matchen var mållös även efter period två.

 Så länge man håller nollan räcker det som bekant att göra ett mål för att vinna. Karlskrona fick ett gyllene läge att bli det laget då man i matchens slutskede fick spela fem mot tre i 1.27.

Bättre läge än så får man knappast, men man sumpade även den möjligheten. Karlskrona fick även spela 5 mot 4 på slutet men utan resultat den gången också.

Matchen förblev mållös och det fick spelas förlängning. Där blev Johan Harju hjälten som ordnade segern för Luleå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".