Krav på att Pajalas kommunalråd avgår delar S

1:36 min

Pajalas socialdemokratiska arbetarekommun vill att kommunalrådet Jan Larsson avgår. Kravet restes vid ett möte på torsdagskvällen.

Arbetarekommunens kritik är budgetbokslutet som överklagades av förvaltningsrätten, och när det gäller det menar kommunalrådet Jan Larsson (S) att han varit med om att göra fel och nu ska göra rätt.

– Men jag kommer inte att avgå, jag tänker absolut sitta hela mandatperioden ut, säger Larsson.

Arbetarekommunens tar också upp att länsstyrelsen har kritiserat Larsson i hans roll som överförmyndare. Det är kritik som han själv anser är felaktig och som han ska göra en JO-anmälan om.

Pajala S-förening – där bland annat kommunalrådet och de som sympatiserar med honom är med – har i ett brevsvar skrivit "För knappt en vecka sedan tog vi beslut på arbetarekommunens medlemsmöte om att tillsammans verka för försoning inom partiet" men Roland Karlsson, ledamot i socialdemokratiska arbetarekommunen i Pajala, menar att det är att blanda ihop äpplen och päron.

– Att vi nu kräver Larssons avgång beror på det som hänt på sistone och betyder inte att vi inte vill arbeta för försoning inom partiet, säger Karlsson.

Jan Larsson var inte med på arbetarekommunens möte i torsdags eftersom han var sjuk i feber.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista