Ett flygplan på landningsbanan
Nextjet fick licens för fortsatt flygtrafik. Samtidigt blev ett av bolagets plan (ej planet på bilden reds. anm.) stående i Gällivare. Foto: Anders Wikström/Sveriges Radio

Efter sabotaget: Nextjet hoppas få upp planet i luften

1:26 min

Transportstyrelsen gav i går Nextjet fortsatt licens för flygtrafik. Samtidigt blev ett av bolagets plan stående i Gällivare efter sabotage.

Flygbolaget Nextjet arbetar för att få upp det saboterade planet i luften igen.

– Så snart våra tekniker har gått igenom det och det är konstaterat i luftvärdigt skick så kommer vi att börja använda det igen, säger Henning Lindberg, marknadschef på flygbolaget.

Vilka skador som ska ha åsamkats flygplanet vill han inte gå in på, utan hänvisar till att det pågår en brottsutredning. Men han säger att sabotaget, som i tid sammanföll med att bolaget fick förnyad licens för flygtrafik av Transportstyrelsen, har påverkat trafiken.

– I går och i dag har trafiken påverkats till viss del, men jag tror att vi från och med i morgon är opåverkade av situationen, säger Henning Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista