Ann-Chatrine och Stefan Andersson, Vidsel.
Ann-Chatrine och Stefan Andersson, Vidsel. Foto: Ann-Christine Wallner-Hoppe

Ännu mer sås i Vidsel

1:19 min

Idag jobbar tiotalet personer på Delikatessfabriken i Vidsel, men verksamheten ska fördubblas då företaget vid årsskiftet får en ny huvudägare i en norsk livsmedelskoncern.

Familjeföretaget bildades 1999 av Stefan och Ann-Chatrine Andersson, som försäkrar att såstillverkningen blir kvar i Vidsel även efter ägarbytet.

Den norska koncernen Agra/Foodmark har varit delägare sedan 2016, men vid årskiftet blir de nya huvudägare.

– Våra nya ägare satsar. De ser styrkan med att vara ett Norrbottensföretag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".