Luleå Baskets Adrienne Motley mot Alvik.
1 av 6
Luleå Baskets Adrienne Motley mot Alvik. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Baskets Anna Barthold mot Alvik.
2 av 6
Luleå Baskets Anna Barthold mot Alvik. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Baskets Katie Frerking mot Alvik.
3 av 6
Luleå Baskets Katie Frerking mot Alvik. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Baskets Jessica Thomas mot Alvik.
4 av 6
Luleå Baskets Jessica Thomas mot Alvik. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Baskets Katie Frerking mot Alvik.
5 av 6
Luleå Baskets Katie Frerking mot Alvik. Foto: Alf Lindbergh.
Luleå Baskets Katie Frerking mot Alvik.
6 av 6
Luleå Baskets Katie Frerking mot Alvik. Foto: Alf Lindbergh.

Halloweenseger för Luleå Basket

2:05 min

Rysarmatch i Norrbotten när det vankades för basket. Luleå Basket vann en svängig tillställning mot Alvik Basket med 84-77.

Bus eller godis? Inte riktigt ännu, först vankades det basket. Det var Alvik från Stockholm som var på besök i Luleå för att bemöta tabellettan Luleå Basket. Det väntades en mer så kallad seriefinal mellan ettan och tvåan.

Det här var en match som skulle svängiga fram och tillbaka till en början. Regerande mästarna Luleå hade trots detta kontroll på första perioden. Massvis med poäng för båda lagen gjorde så att första perioden slutade 28-24 till hemmalaget.

– Det var tufft från start, Alvik är ett bra lag, säger Allis Nyström.

Andra perioden skulle förbli en raket till en början. Luleå Basket fick extra fart på fötterna i halloween matchen och sprang iväg med 13 poängsförsprång efter ungefär fem minuter spelat i andra perioden. Alvik gav däremot inte upp och åt sig lite närmare innan andra perioden var slut. Ställningen var då 49-37 till norrbottningarna.

Tredje perioden skulle vara lik andra perioden. Men jämförelsen var bara att båda lagen satte förvånandesvärt många trepoängare i rad efter varandra. Stjärnorna i det här skedet av matchen var bland annat Allis Nyström för Luleå Basket och talangen Klara Lundquist i Alvik Basket som är född 1999.

– Det var skönt att komma ut direkt efter halvtid och bara köra, förklarar Nyström.

Fjärde perioden sattes igång med fördel för Luleå Basket som hade ledningen i matchen. Hemmalaget satsade på kontringar samtidigt som man försvarade sig bra. Alvik slarvade bort flera bollar i rad vilket gav Luleå chansen att sticka ifrån. Trots det blev det en match av det hela när Alvik aldrig vek ner sig. Slutresultatet skulle ändå bli 84-77 till Luleå Basket och sjunde raka segern var ett faktum.

– Viljan och aggressiviteten, jag tycker vi kämpar på bra där ute, menar Nyström.

Statistik:

1:a perioden = 28 - 24

2:a perioden = 21 - 13

3:e perioden = 18 - 26

4:e perioden = 17 - 14

Totalt = 84 - 77

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".