Karin Jonsson
Foto: Karin Jonsson.
Veckans färsking vecka 45 2017

Suggestiv indiepop från Karin Jonsson

Karin Jonsson från Arvidsjaur släppte sin första singel Row Row Row i somras – nu är hon aktuellt som Veckans Färsking med låten.

Hur har vi då kunnat missa Karin? Jo, den enkla förklaringen är att Karin enligt egen utsago ”för tillfället” bor i London. Där arbetar hon inom media på dagarna och med sin musik på kvällarna. Förutom soloprojektet under eget namn är Karin också en av medlemmarna i Londonbaserade bandet The Road is Life.

Debutsingeln Row Row Row, med sitt långsamma tempo vaggar in oss i en drömmande, suggestiv stämning. Tonen är lågmäld, soundet tangerar det som ibland kallas ”lo-fi” – ett medvetet val av en ljudbild som snarare har målet är att låta autentisk än överproducerad.

Karin beskriver själv att hon blir inspirerad av melankoli och har en vision att skapa musik som väcker melankoliska känslor mixad med en skön rytm och melodi som fastnar. Vi ser fram emot att höra mer ifrån Karin, gärna på hemmaplan när hon är klar med London! För visst går det utmärkt att bo i Norrbotten och satsa på sin musik. De flesta av våra ”färskingar” är lysande exempel på detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".