Piteå IF firar efter mål
1 av 5
Piteå IF firar efter mål Foto: Alf Lindbergh
Piteå IF mot Limhamn Bunkeflo
2 av 5
Piteå IF mot Limhamn Bunkeflo Foto: Alf Lindbergh
Piteå IF mot Limhamn Bunkeflo
3 av 5
Piteå IF mot Limhamn Bunkeflo Foto: Alf Lindbergh
Madelen Janogy i kamp mot Emma Lind
4 av 5
Madelen Janogy i kamp mot Emma Lind Foto: Alf Lindbergh
Piteå IF mot Limhamn Bunkeflo
5 av 5
Piteå IF mot Limhamn Bunkeflo Foto: Alf Lindbergh

Hattrick av Piteås Felicia Karlsson bärgade hem segern

2:23 min

Piteå IF vann sin sista hemmamatch för säsongen med 4-1 när IF Limhamn Bunkeflo var på besök. Felicia Karlsson blev stor hjälte med sitt hattrick.

Publiken i Piteå fick se sitt lag spela för sista gången på hemmaplan under söndagen när gästerna Bunkeflo från Malmö var på besök i Norrbotten.

Första halvleken skulle bara heta Piteå, Piteå och Piteå. Det här var 45 minuter av klass från det rödklädda laget. Man skulle också ta ledningen i matchen efter en hel del chanser.

Det var Felicia Karlsson som befann sig på rätt plats i rätt sekund när hon fick en touch på bollen i straffområdet efter fin framspelning av Elin Bragnum. Och vi hade 1-0 i den 11:e matchminuten. Bunkeflos målvakt Emma Lind storspelade och var en stor nyckel till att första halvleken bara slutade med 1-0 till hemmalaget.

– Vi går ut väldigt starkt. Vi har avspark och trycker på och visar att vi vill framåt, förklarar Felicia Karlsson.

Andra halvleken skulle vara likartat som första halvleken. Bunkeflo hade väldigt svårt att överhuvudtaget komma fram till målchanser. I den 53:e matchminuten fick Felicia Karlsson en lyftning emot sig i straffområdet och gjorde snyggt 2-0 till Piteå. Trycket från hemmalaget skulle fortstätta.

I den 64:e minuten fick norrbottningarna straff och June Pedersen klev fram. Bunkeflos målvakt Emma Lind gjorde en fin räddning men på returen var Madelen Janogy snabbt där och tryckte in 3-0.

– Vi pratar om att gå för ännu mer och jag tycker vi är lite starkare i återerövningen, säger Karlsson.

Bunkeflo lyckades reducera matchen i den 69:e minuten genom straffpunkten. Kaptenen Mia Persson klev fram och vi hade 3-1. Kort därefter fick gästerna in ett till mål men det blåstes av för offside.

Istället klev matchhjälten Felicia Karlsson fram och fullbordade sitt hattrick i den 74:e matchminuten till 4-1. Vilket också blev slutresultatet.

– Vi går för tredjeplatsen. Vi ska göra allt vi kan, avslutar hattrick skytten Karlsson.

Fakta:

11:e minuten: 1-0 Felicia Karlsson

53:e minuten: 2-0 Felicia Karlsson

64:e minuten: 3-0 Madelen Janogy

69:e minuten: 3-1 Mia Persson

74:e minuten: 4-1 Felicia Karlsson

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista