Eriksson ger miljöpartiet vind i seglen

Peter Eriksson kan locka nya väljare och bli en injektion för miljöpartiet. Det säger Lars Carlsson, docent i statsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, med anledning av att Peter Eriksson i förra veckan blev vald till nytt språkrör för miljöpartiet.
Eriksson har lyckats skapa tilltro både i och utanför Kalix och har dessutom visat att miljöpartiet kan vara med och styra, säger Lars Carlsson, docent i statsvetenskap. Ett konkret exempel som gjort att Kalix uppmärksammats är dom demokratiprojekt som pågått i kommunen där invånarna fått säga sitt i olika frågor. Enligt Lars Carlsson kan Eriksson locka andra väljargrupper till miljöpartiet och kan därmed bli en injektion för partiet. Peter Eriksson har en profil som är lite annorlunda än andra språkrör, bland annat genom sitt engagemang i näringslivsfrågor och demokratifrågor, säger Lars Carlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista