Amanda Boman
Amanda Boman. Foto: Privat.
Veckans färsking vecka 46

Överraskade debut från Amanda Boman

Låten ”1, 2, 3” av och med Amanda Boman som är denna veckas val är en av årets största överraskningar!

Någon gång per år dimper det bara ner ett mejl, en låt i mejlkorgen som överraskar – som får en luttrad producent att spetsa öron lite extra och väcker nyfikenheten på vem som står bakom.

1,2 3 är en välskriven, trallvänlig och radiovänlig låt som visar både en låtskrivare och artist med stor potential. Amanda Boman är 26 år och kommer från Klöverträsk, hon bor idag i Luleå och arbetar som receptionist på Sunderby sjukhus.

Texten handlar enligt Amanda själv om vänskap, lojalitet och så mycket mer, och hon tror att många kan relatera till den.

Hon beskriver processen med sitt låtskrivande och uppkomsten av denna låt så här: ”När jag skriver låtar kommer det oftast en melodislinga i huvudet på mig med en textsnutt och 1, 2, 3 kom till mig i bilen på väg hem från jobbet. I panik tog jag upp telefonen och sjöng in det jag hade så jag inte skulle glömma bort det och detta är vad som blev av det.”

1, 2, 3 är en mogen debut som för tankarna till en mängd kvinnliga amerikanska sing-/songwriters med ett tyngre sound. En lättlyssnad låt med poppig framtoning, men med en stor integritet och rockiga undertoner. Det finns fler låtar med Amanda Boman på webben – ut och sök!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista